Пон-петък 9-18 ч

Ограничиха ли се правата на частните съдебни изпълнители след последните промени в ГПК?

адв. Камен Добрев  > Медийни участия >  Ограничиха ли се правата на частните съдебни изпълнители след последните промени в ГПК?
0 Comments
za proizvola na chsi

Парламентът ограничи свръхправомощията на частните съдебни изпълнители, но не премахна отпадането на задължения по давност.

Ивайло Илиев, председател на сдружение „Покана за доброволно изпълнение“ показа в ефира на КОД 11-13 видеоклип с недопустипо поведение на ЧСИ Стоян Якимов, който е продал част от негови имоти за 1/10 от реалната им стойност и го оставя с дълг над 1 млн. лева.

„Вече и длъжникът, и взскателят могат да искат определяне на нова пазарна оценка, което е стъпка в положителна насока. Тоест, ако длъжникът счете, че първата оценка е занижена, той на собствени разноски може да поиска нова оценка“, заяви адвокат Камен Добрев.

Още разяснения за промените в Закона за частните съдебни изпълнители, вижте във видеото:

Loading

One thought on “Ограничиха ли се правата на частните съдебни изпълнители след последните промени в ГПК?”

  1. Ами хубаво са направили според мене депутатите, защото тези частни съдебни изпълнители са станали направо ужасни, нагли и нахални в практиките си! Затова нека бъдат ограничени и да спрат да изнудват народа, като им слагат огромни глоби, лихви, санкции и хонорари…!

Оставете коментар